Nye veier mot fagbrev for voksne innvandrere

Ressurs er sammen med Troms og Finnmark fylkeskommune, NAV og KS med på PREPP-prosjektet, som skal hjelpe voksne med minoritetsbakgrunn til å få fagbrev som helsefagarbeider eller kokk.

Publisert 22.09.2022

PREPP

Tilbudet er et tverrfaglig samarbeid for voksne minoritetspråklige med lave norskferdigheter. Her får de mulighet til å ta fellesfag, få relevant praksis og lære mer norsk, for etter hvert å kunne ta fagbrev. Juan Quintero som er språklærer hos Ressurs er kontaktlærer i tilbudet og hjelper deltakerne i Tromsø med norskinnlæring, språkspørsmål og individuell tilpasning slik at de får bedre utbytte av undervisning i fellesfagene og i praksis.

Nordlys har en artikkel om saken som du kan lese her: https://www.nordlys.no/arbeids...

PÅ VEI til fagbrev

I tillegg til PREPP har Ressurs også et samarbeid med Troms og Finnmark fylkeskommune om tilbudet "PÅ VEI til fagbrev". Dette er også et tilbud til voksne med minoritetsbakgrunn som har søkt yrkesfag. Her tilbyr fylkeskommunen fellesfagene via Nettskolen og Ressurs har ansvar for norskinnlæring og oppfølging i praksis.

Vi i Ressurs heier på prosjekter hvor vi kan samarbeide på tvers av instanser og finne løsninger litt utenfor boksen, slik at flere kan få fagkompetanse som det er stort behov for. Sammen skaper vi arbeidskraft!