← Digitalt jobbsenter

Karriereveiledning

Karriereveiledning har tradisjonelt hatt fokus på unge mennesker som tar sine første utdanningsvalg. I de senere år har vi tatt i bruk karriereveiledning også for deg som står i en omstillingsfase, som kanskje har mistet jobben eller av for eksempel av helsemessige årsaker må utforske nye muligheter.

Det kan være vanskelig å finne ut hva man skal gjøre hvis man ikke lenger skal gjøre det man gjorde før. Mange spørsmål trenger svar: Hvilke muligheter har jeg? Hva kreves for å få jobb i den bransjen? Kan jeg bruke den kompetansen jeg allerede har, eller må jeg ta ny utdanning? Hva slags utdanningstilbud finnes og hvordan kan en ny utdanning finansieres?

Vi tilbyr karriereveiledning med bruk av profesjonelle karriereveiledere. Sammen med deg undersøker vi dine muligheter, i lys av hva du har gjort tidligere og hva du ønsker fremover. Du vil få din personlige innlogging til vårt karriereveiledningsverktøy, der du og din karriereveileder samarbeider underveis i prosessen.

Karriereverktøy.no

Karriereverktøy er et digitalt veiledningsverktøy, der du kan utforske dine interesser, muligheter og få noen idèer før du tar et yrkesvalg. Verktøyet er spennende og rikholdig, og er et godt utgangspunkt før veiledningssamtaler. Du vil også kunne utforske ulike yrker ved å se bilder, filmer, lenker til ledige stillinger på arbeidsplassen.no, o.l. Dette gjør at verktøyet også egner seg meget godt for de som ikke har så mye arbeidserfaring fra før, samt flerspråklige som har liten/ingen kunnskap om norsk arbeidsliv. Du vil får din egen brukerprofil når du starter hos oss, og du og din veileder vil arbeide sammen i prosessen mot å finne ditt yrkesmål.

InFlow24

Med InFlow24 får du hjelp til å reflektere over dine interesser, kompetanse, og erfaring. Du får også muligheten til å identifisere dine personlige styrker og egenskaper som du kan utvikle videre. Hva er det som motiverer deg og hvilke verdier er viktige for deg i arbeid og fritid? Verktøyet passer godt for deg som tar verdibaserte valg, spesielt med tanke på yrkesvalg. Ta kontakt med oss om du har lyst å finne ut mer.

Den store styrkejakten

Den store styrkejakten er en mini versjon av InFlow24, der du raskt kan profilere deg selv og dine interesser. Hvis du er nysgjerrig på dine styrker, interesser og verdier, så tilbyr vi kartlegging som du kan gjennomføre gratis, når det passer deg.

Jobbkompasset

Vi tilbyr yrkesveiledning, der du og din veileder utforsker områder du er interessert i, og finner yrker som passer for deg. Her kan du finne yrker som du kanskje ikke visste eksisterte og du kan finne beslektede yrker som passer med dine interesser. Jobbkompasset finner du her

Veiledning