Lyst, evne og ønske om å skape, er drivkraften i Ekte

Fra planke til ferdig møbel

Du har garantert lagt merke til de mange håndarbeidene fra den lille møbelsnekkerbedriften Ekte i Tromsø. Med sitt særegne design og uttrykk har de skapt nesten 150 unike møbler for kunder i næringsliv og private hjem de siste årene. Stoler, kommoder og skrivebord, samt ulike elementer for utsmykning og utstillinger, er blant de mange håndfaste produktene de fem ansatte på Ekte har skapt siden oppstarten. Bak etableringen står grunder Kim Daniel Arthur som sammen sine partnere har levert møbler fra Alta til Singapore.

Å omskape en rå planke til et ferdig møbel, er en tøff følelse, beskriver de selv. Her får alle mulighet til å oppleve mestring når de utfolder seg og setter tanker og kunnskap ut i ekte bruksgjenstander. De samarbeider med designere og arkitekter om form og uttrykk, og de realiserer like ofte sine egne ideer i samarbeid med kundene.

Møbelsnekkerfirmaet er unikt på flere måter. Her er likeverd praksis, så de ansatte har lik lønn og de deler bedriftens overskudd. Det skaper et sterkt eierskap både til møblene og produktene de skaper og til bedriften.

Alle har noe å bidra med, er filosofien når Ekte søker medarbeidere. De bryr seg ikke nødvendigvis om formell bakgrunn, men leter etter naturlige evner, positivitet og energi.

Som er det som virkelig teller når man er en liten, unik bedrift med store tanker og kreativ drivkraft. Foreløpig realiserer de kundene sine drømmer, men sysler med planer om å skape sin egen kolleksjon møbler.

Se hva Ekte lager på deres eget nettsted ekte.com

Andre samarbeidspartnere